logo
EXPERTISECENTRUM KLACHTEN, CALAMITEITEN EN GESCHILLEN | ACADEMY | ONDERZOEK EN ADVIES

Cliëntenvertrouwenspersoon (CVP)


De Wet zorg en dwang en de cliëntenvertrouwenspersoon

Quasir is vanwege de Wet zorg en dwang uitvoerder van cliëntenondersteuning voor de provincies Friesland, Groningen en Drenthe

Indien iemand volgens de Wet zorg en dwang (Wzd) onvrijwillige zorg ontvangt, bestaat er vanaf 1 januari 2020 het recht om als cliënt desgewenst ondersteuning te krijgen van een cliëntenvertrouwenspersoon Wzd.

Quasir is door de Zorgkantoren aangesteld om cliëntenvertrouwenspersonen Wet zorg en dwang (CVP Wzd) beschikbaar te stellen in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe. Meer informatie over de werkwijze van onze cliëntenvertrouwenspersonen Wet zorg en dwang  kunt u HIER terugvinden.

Wenst u als organisatie zelf te beschikken over een cliëntenvertrouwenspersoon

Bij Quasir kunt u als zorgaanbieder terecht voor het “Abonnement vertrouwenspersoon op afroep” of zonodig kan Quasir voor een vast aantal uren per week een vertrouwenspersoon detacheren.

Quasir beschikt over professionele en onafhankelijke vertrouwenspersonen. Een vertrouwenspersoon kan bij u voor bepaalde of onbepaalde tijd worden gedetacheerd. U bent zo verzekerd van kwalitatief goede dienstverlening aan uw cliënten.

Luisteren, bemiddelen, registreren, rapporteren, signaleren en aanbevelingen formuleren zijn onmisbare vaardigheden voor iedere functionaris van Quasir.

Ook geven de functionarissen van Quasir uw organisatie advies over de professionalisering van klachtenmanagement en signaleren zij structurele tekortkomingen.

Tweemaal per jaar krijgen alle functionarissen bijscholing van de Quasir Academy. Verder volgen alle vertrouwenspersonen en klachtenfunctionarissen van Quasir intervisiebijeenkomsten om hun ervaringen te delen, teneinde van alle ervaringen te leren. Het hebben van collega’s waar ze bij ingewikkelde zaken te rade kunnen gaan noemen de functionarissen van Quasir een groot voordeel van het werken vanuit Quasir bij organisaties in de zorg, welzijn of het sociaal domein.

Tijdelijk een vervangende cliëntenvertrouwenspersoon  nodig?

Heeft u voor een korte of langere periode een cliëntenvertrouwenspersoon nodig? Bijvoorbeeld wegens zwangerschapsverlof of ziektevervanging? De vertrouwenspersonen van Quasir zijn degelijk opgeleid en ervaren in het veld. Hierdoor zullen ze snel het werk in uw organisatie kunnen oppakken en aansluiten bij de werkwijze die u mag verwachten. In de meeste gevallen kan Quasir binnen redelijke tijd een ervaren vertrouwenspersoon aanbieden.

Abonnement vertrouwenspersoon op afroep

Wenst u op afroep aan uw cliënten een vertrouwenspersoon beschikbaar te stellen? Dan bent u bij Quasir aan het juiste adres. Quasir heeft hiervoor het abonnement vertrouwenspersoon op afroep. Door afsluiting van dit abonnement kan uw cliënt binnen redelijke tijd beschikken over een onafhankelijk vertrouwenspersoon. Een hele geruststelling waardoor u zich als zorgaanbieder bezig kunt houden met dat waar uw hart en kracht ligt.

De inzet van een onafhankelijke vertrouwenspersoon op afroep wordt verzorgd door onze landelijk opererende ervaren vertrouwenspersonen. Doordat Quasir, naast detachering, de diensten van de vertrouwenspersoon aanbiedt middels een abonnement is het voor elke organisatie mogelijk om zonder onnodige kosten op een makkelijk manier hierin te voorzien.

Meer informatie

Wenst u meer informatie over detachering of de abonnementen van Quasir, neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Eenmaal aangesloten ontvangt u de praktische gegevens voor op uw website waardoor cliënten rechtstreeks contact met Quasir kunnen opnemen met onze coördinator vertrouwenspersonen.

U kunt hier de brochure downloaden over de adviesdiensten van Quasir op het gebied van klachtenmanagement. Voor de brochure over het onafhankelijk calamiteitenonderzoek kunt u hier terecht.

Voor een voorlichtingssessie, adviesgesprek of workshop voor u zelf of uw klachtenfunctionarissen, calamiteitenonderzoekers of cliëntenvertrouwenspersonen kunt zich aanmelden via onderstaand aanmeldingsformulier. Of bel ons op telefoonnummer 085-4874012.

Nieuwsbrief

Abonneer u HIER op onze nieuwsbrief.


Informatieaanvraag over de abonnementen van Quasir


Waarin bent u geïnteresseerd?

Uw persoonlijke gegevens (verplicht):

Achternaam

Voornaam

E-mail adres

Telefoon

Functie

Gegevens organisatie (verplicht):

Naam

Adres

Postcode

Woonplaats

Hoe bent u op de Quasir website terechtgekomen (verplicht):

Dutch Health NetworkSkiprZorgvisieStichting ZorggeschilVKIGVvKNCZ (Netwerk Cliënt-en-Raad Zorg)ZorgthuisnlGoogleQuasir NieuwsbriefStudent Quasir AcademyMedewerker QuasirAndere wijze


Toestemming (verplicht):

Ja, Ik geef hierbij mijn contactinformatie aan Quasir zodat u met mij kunt communiceren over mijn vraag, aanmelding of verzoek om telefonisch advies over de opleidingen, trainingen of abonnementsdiensten van Quasir. Uiteraard is hierop het privacyreglement van Quasir van toepassing.


Na invulling van het formulier klikt u eenmaal op "Versturen". Daarna even geduld s.v.p. totdat de mededeling verschijnt dat het formulier is verzonden!