logo
EXPERTISECENTRUM KLACHTEN, CALAMITEITEN EN GESCHILLEN | ACADEMY | ONDERZOEK EN ADVIES

Organisatie


Quasir ontzorgt organisaties en aanbieders in de zorg en welzijn

Expertise en ervaring

Vanaf 1987 heeft Quasir een schat aan kennis en ervaring opgebouwd op het gebied van klachtenmanagement en calamiteitenonderzoek. Onze professionals bieden maatwerk op het vlak van bemiddeling, het omgaan met patiëntenfeedback en het bevorderen van zowel verbetering van de kwaliteit van dienstverlening en cliënttevredenheid.

En dit altijd vanuit een onafhankelijk perspectief!

Wat betekent Quasir?

De naam Quasir is geïnspireerd door de Noorse mythologie. De naam is aangedragen door één van onze klachtenbemiddelaars, die al ruim 25 jaar voor ons werkt. Quasir (Kvasir of Kvaser) was een door de goden geschapen mens die in het oude Scandinavië rondtrok om meningsverschillen op te lossen en mensen te onderwijzen. Met wijsheid en soevereiniteit als kernkwaliteiten, wist Quasir altijd tot oplossingen te komen.

Oorsprong

De voorloper van Quasir (Stichting Klachtenbemiddeling Gezondheidszorg), werd in 1987 opgericht, toen een ziekenhuis in Zeist een onafhankelijke klachtenbemiddelaar wilde inschakelen. De ontwikkeling in de zorg en onze samenleving: ondernemerschap in de zorg, klantvriendelijkheid, mondigheid van zorgconsumenten droeg er toe bij dat de roep om goede toegankelijke en onafhankelijke klachtenbemiddelaars groeide. Steeds meer zorgorganisaties volgden het voorbeeld uit Zeist. Na een succesvolle reorganisatie en professionaliseringsslag, werd in 2008 de naam veranderd in Quasir. Dit luidde een nieuwe fase in.

Groei en professionalisering

Aanvankelijk bestond de dienstverlening van Quasir uit het zelf opleiden en detacheren van klachtenbemiddelaars. Daarmee werd veel expertise opgebouwd. Doordat de Quasir medewerkers regelmatig hun ervaringen met elkaar delen, is Quasir inmiddels voorloper geworden op het gebied van professioneel klachtmanagement en calamiteitenonderzoek in de zorg en welzijn. De verkregen informatie uit klachten kan door de organisatie gebruikt worden om de kwaliteit van zorg en de dienstverlening naar een hoger plan te tillen. Ook de cliënttevredenheid kan hierdoor worden verhoogd.

Vele instellingen en organisaties van zorgaanbieders maken gebruik van de diensten van Quasir. Ze hebben een abonnement op de klachtenfunctionaris op afroep. Bij meer dan 50 instellingen of organisaties van zorgaanbieders heeft Quasir een onafhankelijke klachtenfunctionaris of cliëntvertrouwenspersoon gedetacheerd.

De cliënt centraal?

Quasir ondersteunt organisaties in de zorg en welzijn om in de dagelijkse praktijk invulling te geven aan de slogan: de cliënt centraal of de cliënt als partner. Quasir doet onderzoek, analyseert en geeft advies op het gebied van het bouwen aan de verhoging van de cliënttevredenheid. Cliënten worden betrokken in het onderzoek naar verbetermogelijkheden. Vaak volgen daaruit verrassend eenvoudige verbeteracties die door een organisatie makkelijk te implementeren zijn.

Kies voor Quasir

Bij de opleidingen, trainingen, masterclasses en workshops wordt door Quasir intensief gebruik gemaakt van reeds ervaren klachtenbemiddelaars, consultants en de ervaringsdeskundige trainers van de Quasir Academy zelf.

TIP: klik hier op de speciale Quasir pagina met allerlei documentatie over o.a. de Wkkgz.

Voor een adviesgesprek, lokale workshop, voorlichtingssessie voor u zelf of uw klachten- of kwaliteitsfunctionarissen kunt zich aanmelden met onderstaand contactformulier of bel naar 085-4874012.


  Informatieaanvraag over de abonnementen van Quasir


  Waarin bent u geïnteresseerd?

  Uw persoonlijke gegevens (verplicht):

  Achternaam

  Voornaam

  E-mail adres

  Telefoon

  Functie

  Gegevens organisatie (verplicht):

  Naam

  Adres

  Postcode

  Woonplaats

  Hoe bent u op de Quasir website terechtgekomen (verplicht):

  Dutch Health NetworkSkiprZorgvisieStichting ZorggeschilVKIGVvKNCZ (Netwerk Cliënt-en-Raad Zorg)ZorgthuisnlGoogleQuasir NieuwsbriefStudent Quasir AcademyMedewerker QuasirAndere wijze


  Toestemming (verplicht):

  Ja, Ik geef hierbij mijn contactinformatie aan Quasir zodat u met mij kunt communiceren over mijn vraag, aanmelding of verzoek om telefonisch advies over de opleidingen, trainingen of abonnementsdiensten van Quasir. Uiteraard is hierop het privacyreglement van Quasir van toepassing.


  Na invulling van het formulier klikt u eenmaal op "Versturen". Daarna even geduld s.v.p. totdat de mededeling verschijnt dat het formulier is verzonden!