logo
EXPERTISECENTRUM KLACHTEN, CALAMITEITEN EN GESCHILLEN | ACADEMY | ONDERZOEK EN ADVIES

Calamiteiten


Quasir is uw partner op het gebied van calamiteitenonderzoek

Voor een gedegen en onafhankelijk calamiteitenonderzoek of voorzitter voor uw calamiteitencommissie kunt u bij Quasir terecht

Abonnement onafhankelijk voorzitter calamiteitencommissie op afroep

Voor het uitvoeren van een calamiteitenonderzoek heeft Quasir ervaren professionals in huis die op afroep kunnen worden ingezet bij een calamiteitenonderzoek. De onderzoekers van Quasir zijn gespecialiseerd in het onafhankelijk en zorgvuldig analyseren van (ernstige) incidenten. Voor de rapportage wordt gebruik gemaakt van de PRISMA methodiek die erkend is door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Voor een offerteaanvraag, telefonisch advies of nadere informatie kunt u HIER terecht.

U kunt HIER de brochure downloaden over de adviesdiensten van Quasir op het gebied van klachtenmanagement.

Opleiding tot calamiteitenonderzoeker en (onafhankelijk) voorzitter calamiteitencommissie
Voor het uitvoeren van een calamiteitenonderzoek dient u zich allereerst te bekwamen in het onafhankelijk en zorgvuldig analyseren van (ernstige) incidenten. Daarbij leert u de noodzaak om hierbij gangbare onderzoeksmethodieken zoals PRISMA en SIRE te hanteren. Juist daarom is het prettig en zinvol om samen met collega’s uit het veld deze deskundigheidsbevorderende opleiding tot calamiteitenonderzoeker zorg te volgen. Bekijk HIER meer informatie over de door Quasir aan te bieden 4-daagse opleiding tot calamiteitenonderzoeker. Quasir organiseert regelmatig introductiebijeenkomsten zodat u een goed beeld kunt krijgen wat verwacht mag worden van een calamiteitenonderzoeker.

De eerstvolgende introductiebijeenkomst wordt in het opleidingscentrum van Quasir te Almere gehouden op 11 september of 24 september 2020. De opleidingen starten in maart en oktober van ieder jaar. Informeer of u hier nog bij kunt zijn.

De Quasir Academy rekent voor de introductiebijeenkomst een bescheiden entreeprijs van € 50 (excl. btw). Indien u zich definitief heeft ingeschreven wordt de betaalde entreeprijs voor de introductiebijeenkomst als korting in mindering gebracht.

Geef u hiervoor vandaag nog op door HIER te klikken of bel met Quasir (085-4874012).

Training Calamiteitenonderzoek en geweld in de zorgrelatie

Bent u calamiteitenonderzoeker, voorzitter calamiteitencommissie of kwaliteitsfunctionaris? Herkent u het dat er een toename is van het aantal calamiteiten dat te maken heeft met geweld in de zorgrelatie? Hoe gaat u hier mee om? Volgt u in dergelijke situaties hetzelfde proces, of wordt er iets anders van u verwacht?

Dat laatste is wel degelijk het geval. Enkele voorbeelden:

 • De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ)  hanteert andere richtlijnen;
 • De onderzoeksvraagstelling is anders;
 • Soms heeft de organisatie te maken met justitie of het tuchtcollege. Wat doet u dan wel en wat doet u niet?

Deze onderwerpen komen ruimschoots tijdens deze 1-daagse training aan de orde. Er is ruimte voor eigen casuïstiek.

Wilt u goed voorbereid zijn op dergelijke calamiteitenonderzoeken, dan is deze 1-daagse training absoluut wat u. Na afloop krijgt u een certificaat van deelname. Klik HIER voor meer informatie over deze training of om u hiervoor aan te melden..

Informatie en telefonisch advies

U kunt hier de brochure downloaden over de adviesdiensten van Quasir op het gebied van klachtenmanagement. Voor de brochure over het onafhankelijk calamiteitenonderzoek kunt u hier terecht.

Onze adviseurs kunnen u in een persoonlijk onderhoud informeren over de adviesmogelijkheden van Quasir.

Voor een voorlichtingssessie, adviesgesprek of workshop voor u zelf of uw klachtenfunctionarissen, calamiteitenonderzoekers of cliëntenvertrouwenspersonen kunt zich aanmelden via onderstaand aanmeldingsformulier. Of bel ons op telefoonnummer 085-4874012.

Nieuwsbrief

Abonneer u HIER op onze nieuwsbrief.


  Informatieaanvraag over de abonnementen van Quasir


  Waarin bent u geïnteresseerd?

  Uw persoonlijke gegevens (verplicht):

  Achternaam

  Voornaam

  E-mail adres

  Telefoon

  Functie

  Gegevens organisatie (verplicht):

  Naam

  Adres

  Postcode

  Woonplaats

  Hoe bent u op de Quasir website terechtgekomen (verplicht):

  Dutch Health NetworkSkiprZorgvisieStichting ZorggeschilVKIGVvKNCZ (Netwerk Cliënt-en-Raad Zorg)ZorgthuisnlGoogleQuasir NieuwsbriefStudent Quasir AcademyMedewerker QuasirAndere wijze


  Toestemming (verplicht):

  Ja, Ik geef hierbij mijn contactinformatie aan Quasir zodat u met mij kunt communiceren over mijn vraag, aanmelding of verzoek om telefonisch advies over de opleidingen, trainingen of abonnementsdiensten van Quasir. Uiteraard is hierop het privacyreglement van Quasir van toepassing.


  Na invulling van het formulier klikt u eenmaal op "Versturen". Daarna even geduld s.v.p. totdat de mededeling verschijnt dat het formulier is verzonden!