logo
EXPERTISECENTRUM KLACHTEN, CALAMITEITEN EN GESCHILLEN | ACADEMY | ONDERZOEK EN ADVIES

Training het organiseren en leiden van spiegelgesprekken


Training:
1 daagse training “Het organiseren en leiden van spiegelgesprekken”

Data:
Datum volgt (bij interesse kunt u zich aanmelden via het aanmeldingsformulier op de website van Quasir).

Voor wie?
Deze training is voor klachtenfunctionarissen, kwaliteitsfunctionarissen, zorgmedewerkers, beleidsadviseurs en managers die (willen gaan) werken met deze vorm van klantenfeedback.

Deze training kan ook voor uw organisatie als in-company training worden georganiseerd. Neem voor een passende offerte telefonisch contact op met Quasir.

Tarief:
Normaal tarief  € 525,- (excl. BTW)
Korting voor leden VKIG en VvK: 10%

Doel van de training:
Iedere zorgaanbieder in Nederland hecht waarde aan de kwaliteit van zorg en dienstverlening. Goede kwaliteit leidt tot tevreden zorgmedewerkers die trots zijn op hun organisatie en vooral tot tevreden zorggebruikers, wat weer leidt tot een positiever imago van de organisatie.

Hoe tevreden is uw patiënt of cliënt? Hoe meet u dit? Voelt de cliënt zich persoonlijk gehoord? Hoe kunt u aanknopingspunten krijgen om uw dienstverlening nog beter aan te laten sluiten op de wens en verwachting van uw cliënt? Het spiegelgesprek is een heel  effectieve, indringende en onafhankelijke methode om zicht te krijgen op wat uw klanten belangrijk vinden om uw zorg of dient als goed te ervaren.

In een spiegelgesprek zijn, onder leiding van een neutrale gespreksleider, zorggebruikers en/of mantelzorgers aan het woord.  Hun verhaal staat centraal. Wat vinden zij van de zorg-/dienstverlening? Wat zijn hun ervaringen? Wat gaat goed? Wat kan beter? Wat zijn hun wensen en verwachtingen? Wat voor adviezen hebben zij voor de zorgverleners? Medewerkers zijn als luisteraar aanwezig. De doelstelling van het gesprek is dat de zorgmedewerkers werkelijk tijd en gelegenheid hebben om de feedback van cliënten te horen. Luisteren om te horen en niet luisteren om te reageren.  

Lees HIER de whitepage van Quasir over de toegevoegde waarde van spiegelgesprekken als instrument voor het op persoonlijke wijze meten van cliënttevredenheid

Wat komt er in de training aan bod?

 • Het hoe en wat van spiegelgesprekken, de toepasbaarheid, de valkuilen;
 • De organisatie van het spiegelgesprek. Met behulp van een handboek wordt het spiegelgesprek voorbereid en vormgegeven;
 • De rol van de voorzitter;
 • Gesprekstechnieken: het leiden van een groepsgesprek,  luisteren/ samenvatten/ doorvragen, omgaan met emoties, komen tot adviezen;
 • De follow-up: wat te doen met de uitkomsten van het spiegelgesprek (plan van aanpak).

Hoe ziet de training eruit?
De training is een combinatie van theorie/kennisoverdracht en praktisch aan de slag met oefenen (gesprekstechnieken).

Na de training?

 • weet u wanneer het zinvol is dit instrument in te zetten;
 • bent u in staat een spiegelgesprek te organiseren;
 • weet u waar u op moet letten bij het leiden van een spiegelgesprek;
 • kunt u een bijdrage leveren aan de borging van de uitkomsten.

U krijgt een draaiboek mee voor het organiseren van een spiegelgesprek.

Kies voor Quasir

Bij alle opleidingen en trainingen wordt door Quasir intensief gebruik gemaakt van reeds ervaren klachtenfunctionarissen en calamiteitenonderzoekers en ervaringsdeskundige trainers van de Quasir Academy zelf. Uniek daarbij is dat voor een goede afweging of de opleiding tot klachtenfunctionaris of calamiteitenonderzoeker iets voor u is, eerst een introductiebijeenkomst kan worden bijgewoond. Gebruik voor het aanmelden voor de introductiebijeenkomst, opleiding of training het aanmeldingsformulier.

Wilt u meer informatie over onze mogelijkheden of maatwerk voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op via het e-mailadres academy@quasir.nl of via telefoonnummer 085-4874012.

Alle opleidingen en trainingen van de Quasir Academy kunnen ook voor uw organisatie als in-company training worden georganiseerd. Neem voor een passende offerte telefonisch contact op met Quasir.


  Aanmelding training, aanvraag telefonisch advies of aanvraag informatie over incompany trainingen, masterclasses of workshops


  Mogelijke keuzes:

  Uw persoonlijke gegevens (verplicht):

  Achternaam

  Voornaam

  E-mail adres

  Telefoon

  Adres

  Postcode

  Woonplaats

  Beroepsachtergrond:

  Functie

  Werkzaam bij organisatie

  Lid van:VKIG (Vereniging van Klachtenfunctionarissen In de Gezondheidszorg)VvK (Vereniging voor Klachtrecht)

  Factuurgegevens:

  Naam

  Adres

  Postcode

  Woonplaats

  Hoe bent u op de Quasir website terechtgekomen (verplicht):

  Dutch Health NetworkSkiprZorgvisieStichting ZorggeschilVKIGVvKNCZ (Netwerk Cliënt-en-Raad Zorg)ZorgthuisnlGoogleQuasir NieuwsbriefStudent Quasir AcademyMedewerker QuasirAndere wijze


  Betalings- en annuleringsvoorwaarden (verplicht):

  Ik ga voor deze aanmelding akkoord met de betalings- en annuleringsvoorwaarden van Quasir

  Toestemming (verplicht):

  Ja, Ik geef hierbij mijn contactinformatie aan Quasir zodat u met mij kunt communiceren over mijn vraag, aanmelding of verzoek om telefonisch advies over de opleidingen, trainingen of abonnementsdiensten van Quasir. Uiteraard is hierop het privacyreglement van Quasir van toepassing.


  Na invulling van het formulier klikt u eenmaal op "Versturen". Daarna even geduld s.v.p. totdat de mededeling verschijnt dat het formulier is verzonden!