logo
EXPERTISECENTRUM KLACHTEN, CALAMITEITEN EN GESCHILLEN | ACADEMY | ONDERZOEK EN ADVIES

Trainingen voor de leden van de VKIG


De Quasir Academy biedt verschillende trainingen aan voor medewerkers die klachten opvangen en bemiddelen voor zowel zorg, welzijn als overheid.

Mede door de transitie van zorg van centrale overheid naar de gemeentes, wordt er steeds meer gevraagd van de mensen die belast zijn met het opvangen en behandelen van klachten en is juist dit een tijd waarin contact en afstemming tussen zorginstellingen en gemeentes tot stand komen.

De afgelopen 25 jaar is er in de gezondheidszorg in Nederland een structuur ontwikkeld voor klachtenmanagement, die door de inwerkingtreding van de Wkkgz weer enigszins zal veranderen. Overheden hebben hun eigen dynamiek en structuur van klachtenbehandeling. De zorg heeft wat betreft het bemiddelen en behandelen van klachten over het algemeen een voorsprong op de overheden in Nederland.

Dit betekent dat deze verschillende gebieden zorg en overheid, veel van elkaar kunnen leren.  Gesprekstechnieken en mediationvaardigheden voor beide komen voor een groot deel overeen.

Beroepsopleidingen
U kunt bij de Quasir Academy deelnemen aan de door de SNRO geaccrediteerde opleiding tot klachtenfunctionaris zorgsector. Meer informatie is hier terug te vinden. Verder kunt u de opleiding tot calamiteitenonderzoeker of de opleiding tot herstelcoach volgen. In de loop van de tijd zal het aanbod verder worden uitgebreid. Het is altijd mogelijk om voor een juiste keuze eerst een introductiebijeenkomst bij te wonen of telefonisch u te laten voorlichten door een van de Quasir trainers.

Deze opleidingen zijn bedoeld als u aan het werk wilt als klachtenfunctionaris in de zorg of welzijn of als herstelcoach of u bent net begonnen en wilt uw basis verstevigen. Door deze uitgebreide beroepsopleiding te volgen maakt u kennis met alle facetten van dit mooie vak. Uw trainers komen uit de praktijk en zullen veel praktijksituaties met u behandelen en u zult veel oefenen.

Trainingen met 10% voordeel voor de leden van de VKIG:
– Training het organiseren en leiden van spiegelgesprekken
Training klachtenmanagement voor de GGZ
Training calamiteitenonderzoek en geweld in de zorgrelatie
Training klachtbemiddelingsgesprekken en mediation

Leden van de Vereniging van Klachtenfunctionarissen in Instellingen voor Gezondheidszorg (VKIG) ontvangen op deze losse trainingen korting!

Kies voor Quasir

Bij alle opleidingen en trainingen wordt door Quasir intensief gebruik gemaakt van reeds ervaren klachtenfunctionarissen en calamiteitenonderzoekers en ervaringsdeskundige trainers van de Quasir Academy zelf. Uniek daarbij is dat voor een goede afweging of de opleiding tot klachtenfunctionaris of calamiteitenonderzoeker iets voor u is, eerst een introductiebijeenkomst kan worden bijgewoond. Gebruik voor het aanmelden voor de introductiebijeenkomst, opleiding of training het aanmeldingsformulier.

Wilt u meer informatie over onze mogelijkheden of maatwerk voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op via het e-mailadres academy@quasir.nl of via telefoonnummer 085-4874012.

Alle opleidingen en trainingen van de Quasir Academy kunnen ook voor uw organisatie als in-company training worden georganiseerd. Neem voor een passende offerte telefonisch contact op met Quasir.


  Aanmelding training, aanvraag telefonisch advies of aanvraag informatie over incompany trainingen, masterclasses of workshops


  Mogelijke keuzes:

  Uw persoonlijke gegevens (verplicht):

  Achternaam

  Voornaam

  E-mail adres

  Telefoon

  Adres

  Postcode

  Woonplaats

  Beroepsachtergrond:

  Functie

  Werkzaam bij organisatie

  Lid van:VKIG (Vereniging van Klachtenfunctionarissen In de Gezondheidszorg)VvK (Vereniging voor Klachtrecht)

  Factuurgegevens:

  Naam

  Adres

  Postcode

  Woonplaats

  Hoe bent u op de Quasir website terechtgekomen (verplicht):

  Dutch Health NetworkSkiprZorgvisieStichting ZorggeschilVKIGVvKNCZ (Netwerk Cliënt-en-Raad Zorg)ZorgthuisnlGoogleQuasir NieuwsbriefStudent Quasir AcademyMedewerker QuasirAndere wijze


  Betalings- en annuleringsvoorwaarden (verplicht):

  Ik ga voor deze aanmelding akkoord met de betalings- en annuleringsvoorwaarden van Quasir

  Toestemming (verplicht):

  Ja, Ik geef hierbij mijn contactinformatie aan Quasir zodat u met mij kunt communiceren over mijn vraag, aanmelding of verzoek om telefonisch advies over de opleidingen, trainingen of abonnementsdiensten van Quasir. Uiteraard is hierop het privacyreglement van Quasir van toepassing.


  Na invulling van het formulier klikt u eenmaal op "Versturen". Daarna even geduld s.v.p. totdat de mededeling verschijnt dat het formulier is verzonden!